Наградиха победителите в професионалните конкурси за млади инсталатори и изследователи

17 Април 2015

На церемония в Регионалния исторически музей в Русе на 17-ти април 2015 година бяха наградени победителите в юбилейното издание на професионалните конкурси за най-добри млади инсталатори и изследователи. Първенците, бъдещи инженери-енергетици, станаха ясни след оспорвана надпревара на знанията и уменията.

 

Изпълнителният директор на Овергаз и председател на най-голямата работодателска организация у нас – Българската стопанска камара – г-н Сашо Дончев връчи наградите на победителите, като пожела на всички участници да продължават да мечтаят и заразяват и другите със своя пример. Той посочи, че двата конкурса са еталон за дългогодишното успешно партньорство между бизнеса и образованието в сферата на газовите технологии и подчерта необходимостта от развитието на дуалния модел на обучение у нас.

 

Тони Георгиев, Методи Манов и Алекс Ангелов от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд" от София бяха екипът, който изгради за 5 часа най-прецизната работеща газова инсталация и така си заслужи първото място в „Най-добър млад инсталатор". Второто и третото място бяха за отборите от Професионалната гимназия по промишлени технологии „А. Буров" в Русе.

 

В Националния преглед за млади изследователи първенството бе за тима на учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив и отборът на студентите от Минно-геоложкия университет, които представиха най-добрите приложни проекти в сферата на енергетиката. Русенските отбори на Професионалната гимназия по промишлени технологии и Русенския университет пък добавиха в колекцията си сребърните и бронзовите медали.

 

Овергаз провежда вече 10 години Националния учебно-професионален конкурс за „Най-добър млад инсталатор" в партньорство с Министерството на образованието и науката. Участие в конкурса са взели над 1500 ученици от 22 професионални гимназии в цялата страна. В Националния преглед за млади изследователи пък са представени 171 проекта на 425 участника от 40 гимназии.

Bookmark and Share