Овергаз с награда за отговорна компания

14 Февруари 2015

С бронзов знак „Отговорна компания – отговорни служители" Фондация „Помощ за благотворителността в България" удостои най-голямата частна газоразпределителна компания Овергаз. Дружеството заслужи наградата заради многобройните си програми за редовно даряване на средства от служителите под формата на различни каузи.

 

През 2014-та година служителите на Овергаз дариха над 19 хиляди лева. Част от тези средства бе предоставена на Дома за сираци на отец Иван в Нови хан. С друга част служителите на компанията активно подкрепиха кампаниите за хората, пострадали от наводненията, а също и дариха средства за учения Теодосий Теодосиев и неговата школа по експериментална физика.

 

Наградата се връчва за първи път у нас и е учредена от Фондация „Помощ за благотворителността в България", Българско дружество за връзки с обществеността и Българска асоциация за управление на хора. 20 компании от различни предприемачески сфери, чиито служители са приели каузата по дарителство за своя отговорност и редовно я подкрепят, бяха удостоени с приза на специална церемония в столицата, която се проведе на 12-ти февруари 2015 година.

 

За 23-годишната си история Овергаз непрестанно инвестира в социални, образователни, екологични и спортни инициативи. Малка част от каузите и проектите, които компанията подкрепя, са Наградите „Аскеер",образователния проект „Българско школо",  Националния куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник", множество арт фестивали и авторски книги.

 

 

* В прикачените снимки - отличието получава г-жа Мая Виденова, изпълнителен директор на учредената от Овергаз Фондация „Млада България".

Bookmark and Share