Петте дъщерни газоразпределителни дружества на Овергаз се обединиха в едно

24 Април 2015

На 23април 2015 година най-голямата частна газова компания у нас Овергаз обедини своите пет дъщерни газоразпределителни дружества в едно. „Овергаз Мрежи" АД става приемник на всички права и задължения на „Софиягаз", „Овергаз Запад", „Овергаз Изток", „Овергаз Север" и „Овергаз Юг".

 

„Овергаз Мрежи" ще извършва дейностите по разпределение и снабдяване със синьо гориво на крайни клиенти – домакинства, индустрия и обществено-административни обекти. Преструктурирането компанията прави с цел да оптимизира предлаганите услуги, да разшири  и подобри платформата за обслужване на клиенти и да ускори  процеса на присъединяване към газоразпределителната инфраструктура на нови клиенти.

 

Повече от две десетилетия Овергаз работи, за да осигури достъп на потребителите до най-евтината и екологично чиста енергия – природния газ, за стимулирането на конкуренцията и за развитието на пазара на синьо гориво в България.

 

За 23 години компанията инвестира над 320 милиона лева в изграждането на 2200 километра разпределителни газопроводи на територията на 51 общини в цялата страна. Инфраструктурата достига до домовете на 250 хиляди български домакинства. Всеки месец дружеството предоставя енергийна алтернатива на 56 хиляди семейства, над 3000 производствени компании, стотици училища, детски градини, болници и социални заведения
.

Bookmark and Share