Пет училища в България спечелиха средства за чуждоезиково обучение

03 Юли 2014

За шеста поредна година Фондация „Млада България" спази традицията си и награди първите пет училища с най-много участници в осмото издание на международното състезание Лингвистично кенгуру. Всяко от тях получи средства да закупи книги и помагала по чужди езици за новата учебна година.

 

Училищата първенци тази година са Гимназията с преподаване на чужди езици "Христо Ботев", Кърджали, която подготви 178 участника за състезанието, 133-то Средно общообразователно училище "А.С.Пушкин", София, което бе представено от 146 ученици, Гимназията "Васил Левски", Ямбол - 103 младежи, Частното основно училище "Света София", София - 85 участника и 55-то Средно общообразователно училище "Петко Каравелов", София, което се състезава с 84 свои възпитаници.

 

Надпреварата се провежда на пет езика – английски, френски, немски, испански и руски, и е насочено към ученици от 3-ти до 12-ти клас. Форматът е тест, който включва 40 задачи с пет избираеми отговора, от които само един е верен. Състезанието се провежда в два кръга.

 

Победителите тази година са общо 120, като за националния кръг се класираха 470 ученици от общо 4500 кандидати, взели участие в областните кръгове.

 

Фондация „Млада България" организира състезанието Лингвистично кенгуру от 2007 година. Сериозен интерес има към всяко от изданията - около 5000 деца от цялата страна годишно се включват в езиковата надпревара..

 

Фондация Млада България е учредена през 1995 година. Тя работи по идеи и проекти, свързани с развитието на българското образование както като качество на обучение, така и като откриване на възможности за най- добра реализация за младите хора на България. Основен дарител по тези програми е Овергаз.

Bookmark and Share